Брати-близнюки присвятили своє життя порятунку ненароджених дітей після шокуючої знахідки у контейнері для сміття
  • Нед, 16/08/2015 - 01:40

Все почалося 30 років тому, коли вони знайшли у сміттєвому контейнері тільця абортованих діток. Отець Пол Шенк, який був протестантським пастором  перед переходом у католицьку віру в 2004, щойно закінчив богослужіння, аж тут наблизилася пара з його парафії: «Нам необхідно терміново з вами поговорити».

"Я запросив їх до кабінету, - згадує отець Шенк, - і вони розказали мені, що переїхали в будинок на околиці, і жінка колисала дитину у вітальні. Тут вона помітила медичний персонал, що виходив з будівлі через вулицю. Один з працівників лікарні тримав у руці щось схоже на пластиковий мішок. "Жінка описала, як цей чоловік підняв пластиковий мішок до сонця, тицьнув у нього пальцями, щось сказав своїм колегам, і кинув сумку у відро для сміття.

«Нічого не підозрюючи, вона все розказала чоловікові», - продовжує отець Шенк у своєму інтерв’ю для LifeSite. «Чоловік пішов глянути у те відро і витяг звідти не один, а чотири пластикові мішки, які вони і принесли мені показати. Ми відкрили їх, а там буди залишки чотирьох ненароджених дітей».

«Ми навіть могли визначити стать трьох з них», - розказував отець про жахливе відкриття. «У них були маленькі дитячі обличчя, ручки і ніжки, однак голівки та тіла були понівечені. В одного маленького хлопчика зі спини стирчав хребет».

«Перший раз у житті я особисто бачив жертв аборту, - далі розказує він. - До цього я знав, що аборти – це моральне зло, але я вірив, що люди просто прийняли неправильне рішення і моєю місією як пастора було допомогти їм знайти прощення і зцілення. В це я й досі вірю, але тоді я не думав в першу чергу про цих дітей».

Отець Шенк організував дітям належне поховання, а потім час від часу перевіряв смітник, шукаючи такі ж пакети. "Ми знайшли ще двоє таких дітей, перш ніж на контейнер поставили замок," - продовжив він. Згодом місцеві активісти pro-life попросили отця супроводжувати їх в місцеву клініку абортів, щоб молитися і поговорити з жінками.

Коли отець Шенк розказав його брату-близнюку, преподобному Робу Шенку, про цю жахливу знахідку, брат був приголомшений.

"У ті роки ... Я займався християнською гуманітарною допомогою в населених сміттєвих звалищах Центральної Америки", - пояснив преподобний Шенк. - Оскільки я вже бачив покинутих дітей, які живуть в оточенні сміття і коли я дізнався, що на нашому власному задньому дворі кидають у сміттєві контейнери дітей – то це знайшло відгук у моєму серці".

Разом брати розпочали служіння на захист життя, відвідуючи клініки, де роздавали Біблії та літературу налаштованим на аборт жінкам, а також просили їх вибирати життя. Однак лікарі, які займалися абортами, не збиралися терпіти їх присутність на своїй території. Тому братів подала до суду група прихильників абортів в Нью-Йорку, замкнули обох в окружних в'язницях, пізніше брати Шенк навіть відсиділи певний термін у федеральній в'язниці за свою pro-life активність.

Зрештою, судовий процес в Нью-Йорку з отцем Шенком дійшов до Верховного суду, після того як він оскаржив заборону, видану районним суддею, що заборонив йому і іншим активістам pro-life підходити ближче, ніж 15 футів до входу в будь-яке приміщення, де здійснюють аборти, або до осіб, що прямують в ці установи – таким чином створивши так звані "фіксовані" та, відповідно, «плаваючі» буферні зони.

За допомогою адвоката Центру закону і правосуддя Америки (ACLJ) Джея Секуле, Шенк виборював своє право від судді до найвищої судової інстанції. У той час, його перемога була лише частковою - суд залишив у силі фіксовану буферну зону, але проголосували 8/1 за скасування заборони щодо плаваючої буферної зони.

У червні Верховний суд ухвалив і скасування фіксованих буферних зон, теж засуджуючи їх як "крайні заходи обмеження традиційного громадського форуму для промовців".

Порівнюючи останній випадок з знахідкою брата в 1990-х роках, преподобний Шенк сказав, "Це дійсно подібні випадки," і додав, що рішення було "насправді хорошою новиною для нас».

Незважаючи на всі випробування, які пережили брати в боротьбі за права «тротуарних радників», преподобний Шенк заявив, що воно було того "варте. Повністю варте. Обидва з нас не побоялися б пережити це знову".

В даний час брати Шенк все ще активно борються проти абортів, але в свої 55 років їх діяльність сильно відрізняється, ніж в середині двадцятих років, коли вони тільки почали свою діяльність.

У 2010 році Пол Шенк був висвячений в сан священика римо-католицькій єпархії Харрисбург, штат Пенсільванія, де він керує організацією Повага до життя. Також Пол активно виступає проти абортів по всій країні.

Пастор Роб Шенк тепер є лідером християнської організації Віра і Вчинки, Вашингтон, штат Колумбія, метою якої є євангелізація політиків, суддів та їх співробітників в Конгресі США.