Брати-василіяни з Вільнюса долучились до відпочинку діточок з родин учасників АТО та Героїв Небесної Сотні у Литві
  • Нед, 21/05/2017 - 12:47

Група дітей з сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні,  переважно сільських мешканців з Городоцького, Золочівського, Кам’янка-Бузького, Пустомитівського, Самбірського та Старосамбірського районів вирушила в незабутню відпочинково-розважальну подорож до Польщі та Литовської Республіки.

Відтак на дітей чекає цікава п’ятиденна програма перебування в Польщі та Литві, де малюків ознайомлять із столицею Литви – містом Вільнюс, проведуть низку пізнавальних екскурсій, зокрема, в Президентський палац, а також допоможуть морально відпочити та  отримати духовне збагачення під час цікавих екскурсій .

Принагідно зазначимо, що ініціатором поїздки дітей закордон є активна волонтерка із міста Золочева, керівник громадської організації «Подаруй солдату захист» Юлія Слободян. Спільно із Благодійним товариством «Мій тато захищає Україну», яке опікується дітьми учасників АТО і Героїв Небесної Сотні, до подорожі й були запрошені діточки наших Героїв із різних районів Львівщини.

Підтримали цю благочинну поїздку й закордонні партнери Благодійного товариства «Мій тато захищає Україну» із Республіки Польща – Міжнародний благодійний фонд «Жертвам війни в Україну» в особі президента та віце-президента фонду Христини Потапенко та Олександра Гавріша, а також Львівський благодійний фонд «Солдатські матері – за нову армію» в особі голови фонду Ольги Тимик.

А до організації програми перебування та проживання українських малюків у Литві долучилося також чимало людей доброї волі. Серед них, зокрема: отці Василіянського монастиря Святого Йосафата у Вільнюсі (о. Вікентій Пелих,  о. Йоаким Ковальчук, бр. Пахомій Левчун), представники української діаспори в Литовській Республіці.

Саме, завдяки спільній праці і допомозі багатьох небайдужих людей, радісна та  щаслива дітвора й  вирушила в цікаві мандри.

Ігор Галущак

Львів