Бразилія: день молитви і посту за батьківщину
  • Нед, 20/08/2017 - 13:43

День Незалежності Бразилії, що відзначатиметься 7 вересня, місцева єпископська конференція проголосила Днем молитви і посту за країну. Ініціатива виникла в контексті серйозної політичної, економічної та інституційної кризи в державі та охопить всі парафії та спільноти з метою мобілізації християн перед обличчям непростої атмосфери, яка панує в різних суспільних сферах.

«День молитви – це нагода згуртуватися для християн та людей доброї волі, що бажають кращої, більш братерської та менш поділеної Бразилії», – зазначив єпископ Леонардо Штайнер, Генеральний Секретар Конференції Католицьких Єпископів Бразилії, додаючи: «Ми потребуємо моральнішої країни та прозорішої політики». Ієрарх висловив сподівання, що цей день молитви і посту «спричиниться до глибшої призадуми над цією темою».

З цієї нагоди єпископат поширив серед вірних також і спеціальну молитву, в якій, зокрема, говориться: «Господи, допоможи нам будувати справедливу та братерську країну. Вчини, щоб всі ми були уважними до потреб найслабших і незахищених! Вчини, щоб діалог і пошана змогли перемогти ненависть і конфлікт», і щоб «політика служила людини і суспільству, а не особистим чи партійним інтересам».