Бразилія: проблеми Амазонії в центрі уваги єпископів
  • Втр, 27/08/2013 - 22:35

Відповідаючи на заклик Папи Франциска піклуватися про природу і корінне населення регіону Амазонія в Бразилії, єпископат цієї країни почав планувати стратегію своєї діяльності на найближчі роки.

28-31 жовтня, у столиці штату Амазонас, місті Манаусі, відбудеться конференція, присвячена проблемі охорони природного різноманіття регіону. На ній зберуться єпископи, катехити, вірні миряни, представники різних церковних організацій з усієї Амазонії. Вони спільно обговорять план дій на наступний 2014 рік. Форум очолить близький друг Папи, архиєпископ-емерит Сан-Паулу, кардинал Клаудіо Хумес.

Амазонія – це великий пастирський виклик, і Папа Франциск високо оцінив зусилля Католицької Церкви в Бразилії у сфері збереження природного різноманіття регіону та захисту корінного населення. Але одночасно, на завершення свого візиту в Ріо-де-Жанейро 28 липня, Понтифік закликав єпископів не зупинятися. Він нагадав, що регіон потребує кваліфікованих вчителів, вихователів і викладачів теології, щоб закріпити результати, вже досягнуті в галузі освіти місцевого духовенства".

Також Бенедикт XVI під час V Генеральної конференції країн Латинської Америки і Карибського басейну, що відбулася в Апаресіде в 2007 р., зазначив, що одним із важливих завдань Католицької Церкви в Бразилії є охорона Амазонії та її корінного населення.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va