Бразилія живе очікуванням Папи Франциска на ВДМ
  • Птн, 12/07/2013 - 23:24

"Оргкомітет Всесвітніх днів молоді в Ріо-де-Жанейро працює день і ніч, щоб найкращим чином зустріти молодь з цілого світу та Папу", − розповів радіо Ватикану кардинал Станіслав Рилко, голова Папської Ради у справах мирян. 11 липня єрарх повернувся з поїздки по Бразилії, де на власні очі спостерігав останній етап підготовки. "Всесвітні дні молоді завжди нас вражають силою радості й надії, які передаються не тільки всій Церкві, а й усьому світу. Природно, в Бразилії − натхнення  від прибуття першого в історії Папи латиноамериканського походження, який вже завоював серця багатьох людей", − зізнався посланець з Ватикану.

Кардинал поділився власним великим враженням від гостинності господарів молодіжного свята, їхньої "щедрості та майстерності", з якими всі відповідальні за підготовку, включаючи волонтерів, працюють в останню декаду перед початком світового форуму. Він зазначив, що подією живуть не тільки бразильські єпархії, а й Вселенська Церква. Перед урочистим відкриттям Днів, буквально за кілька днів, почнеться місіонерський тиждень, під час якого молоді люди з різних куточків світу будуть гостями більшої частини єпархій Бразилії.

Кардинал наголосив, що, представляючи оргкомітет ВДМ, він передає всім учасникам побажання добре духовно підготуватися для зустрічі з віруючими-однолітками. Кардинал Рилко зазначив, що для нічного чування та заключної Євхаристії в Ріо підготовлена площа значно більша, ніж на минулих Днях молоді в Мадриді. Очікується, що в Літургії візьме участь не менше 2 млн. віруючих.

Щодо загального клімату в Бразилії, голова Папської Ради, який відвідав усі місця, де відбуватимуться події форуму католицької молоді, запевнив, що все спокійно і добре контролюється.

На закінчення кардинал Рилко нагадав, що для Франциска проблеми і майбутнє молоді є пріоритетом понтифікату.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va