Бразильська поліція попередила теракт на Всесвітньому дні молоді в Ріо
  • Втр, 23/07/2013 - 12:29

Бразильська поліція знайшла і знешкодила вибуховий пристрій на території бразильського національного марійського санктуарію в Апаресіді, який у середу 24 липня відвідає Папа Франциск.

Вибуховий пристрій домашнього виготовлення не був великої вибухової сили і, за заявами поліції, не міг спричинити великої шкоди. Пристрій знайдено в одному з туалетів неподалік самої базиліки.

Інформацію про вибуховий пристрій першими повідомили бразильські державні ЗМІ. Її підтвердив також Прес-секретар Ватикану о. Федеріко Ломбарді, який запевнив, що інцидент "явно не має безпосереднього зв'язку з присутністю Папи".

У понеділок Папа Франциск прибув до Ріо-де-Жанейро для участі Всесвітніх Днях Молоді. Програма візиту реалізовуватиметься з середи; цього дня Папа власне поїде до Марійського санктуарію Апаресіда, де відправить літургію.

У понеділок увечері (за нашим часом) у саду палацу Гуанабара, резиденції губернатора штату, відбулась офіційна церемонія зустрічі Папи, на якій була присутня президент Бразилії Ділма Руссефф. ЗМІ зазначають, що через годину після церемонії біля палацу відбулися сутички поліції з кількома сотнями учасників демонстрації. Поліція застосувала гумові кулі та сльозогінний газ, щоб розігнати натовп.

За даними AFP демонстранти прийшли до палацу на заклик групи Anonymous de Rio протестувати проти багатомільйонних витрат на візит Папи. The Associated Press, однак, пов'язує цей протест із антиурядовими демонстраціями, що відбувалися в Бразилії у червні.

За матеріалами vecernji.hr та wiara.pl