Бразильське диво: серед чоловіків усе більшої популярності набуває розарій
  • Втр, 28/02/2017 - 18:13

У бразильській Церкві є нове явище: більшає чоловіків, які моляться на розарії. 19 лютого відбулося національне паломництво чоловічих розарієвих груп до святині Апаресіда.

Перше таке паломництво відбулося 2009 року, і тоді в ньому взяли участь 600 чоловіків. Цьогоріч на паломництво з різних куточків Бразилії прибули понад 70 тисяч чоловіків. У країні постійно виникають усе нові групи чоловіків, які відмовляють розарій і завдяки цьому починають брати активну участь в місцевих церковних спільнотах.

Архієпископ Ґіл Антоніу Морейра, який від імені єпископату протягом восьми років супроводжує чоловічий розарієвий рух,  вважає, що це справді диво. Молитву на розарії ініціювали самі чоловіки. Один запрошує іншого, і так з’являється все більше нових груп, які збираються для спільної молитви та роздумів про таємниці розарію.

Архієпископ підкреслив, що ці чоловіки, які разом моляться розарій, – справжні місіонери. «Це діяльність, за яку Конференція єпископів вдячна, бо вона реалізується просто, самовіддано і з глибокою вірою. У багатьох чоловічих розарієвих групах по всій Бразилії місія відбувається не тільки через спільну молитву. Молитва призводить чоловіків до зустрічі з бідними, які живуть на вулицях, та до участі в багатьох громадських ініціативах Церкви».

Чоловіки, молячись на розарії, відкривають для інших ту радість, яку самі знайшли, а витікає вона з молитви. Завдяки цим чоловічим розарієвим рухам відбувається багато навернень. Архієпископ Морейра дає свідчення про повернення людей, які відійшли в інші некатолицькі релігійні групи, назад у лоно Католицької Церкви. У багатьох випадках розарій урятував родини. «Я раджу кожному чоловікові молитися на розарії, тому що це інструмент євангелізації, спосіб споглядати життя Христа», – сказав прелат.