Бразильські єпископи підписали заклик захистити життя
  • Втр, 14/04/2020 - 16:00

Бразильські єпископи підписали заклик захистити життя. У ньому вони зазначають, що країна переживає глибоку кризу. Треба, щоб усі, а особливо уряд та представники народу, розпочали зрілий діалог у пошуку рішень для загального блага, особливо найбідніших та найбільш вразливих.

«Момент, перед яким ми стоїмо, закликає до єдності. Виклик величезний: людство випробовується. Життя людини  під загрозою», – читаємо у пакті, скерованому до народу.

Єпископи наголошують, що суспільство повинно дотримуватися вказівок національних органів охорони здоров'я, таких як Міністерство охорони здоров'я та міжнародних організацій, які очолює Всесвітня організація охорони здоров'я. «Час є серйозним і вимагає етичного керівництва, відважного, гуманістичного, про що нагадує звернення, підписане від імені всього суспільства як зобов'язання, діяльність і компас для подолання нинішньої кризи», – йдеться у документі.

Крім того, єпископи визнають, що здоров'я людей та продуктивні можливості країни є основними для добра всіх. Документ закінчується глибоким переконанням: «не дамо вкрасти нашу надію на краще майбутнє!»