Британська прокуратура дає зелене світло лікарям робити аборт з огляду на стать дитини
  • Срд, 16/10/2013 - 23:11

Прокуратура у Великобританії визнала, що лікарі мають право зробити аборт з огляду на стать дитини. До цього часу британське законодавство не дозволяло такої практики. У цій ситуації це означає, що вбивство дітей у Великобританії не буде мати жодних обмежень.

У своїй заяві британська прокуратура зазначила, що не буде притягати до відповідальності двох лікарів, які здійснили аборт, базуючись на статі дитини. В якості доказу вони подали відсутність відповідної заборони таких практик у законодавстві. Зазвичай аборціоністи використовували в якості причини для аборту загрозу для психічного здоров’я матері. Захисники життя стверджують, що тепер безсилим буде законодавство, що обмежує аборти у Великобританії. Відповідно до «Britain’s Abortion Act» (Закон Британії  про аборти) від 1967 року, аборт був дозволений при умові загрози для фізичного чи психічного здоров’я матері і/чи вже народжених в її родині дітей. На практиці аборти вчиняли у дуже багатьох випадках, оскільки припис про «загрозу для психічного здоров’я» можна інтерпретувати дуже широко. Досі аборт з приводу статі дитини вважали нелегальним. Як інформують ЗМІ, на сайті британської прокуратури можна прочитати, що «закон конкретно не забороняє аборт, базуючись на статі дитини», а також «важливо, щоб аборт проводився у добрій вірі і щоб загроза для фізичного чи психічного здоров’я матері щодо продовження вагітності переважала над загрозою, яку може викликати її переривання».

Ентоні Озіміц зазначає, що немає нічого гіршого, ніж давати лікарям фальшиву раціональність, яку підсувають абортивні лобі з метою мати можливість вмити руки щодо прийняття рішень про аборти. Андре Мінчіелло Вільямс з «Християнського правничого центру» (Christian Legal Center) зазначила, що право на аборт з огляду на стать дитини спричиняє до того, що немає межі того, що можна підтасувати під загрозу для психічного здоров’я матері. Пані Вільямс додала, що її організація, що займається переважно захистом християн від релігійної дискримінації, займеться також обороною ненароджених.

Відповідно до статистичних даних, 98 відсотків з 200 тисяч вчинених абортів у Великобританії виправдовуються суспільно-економічними мотивами, які офіційно класифікують як загрозу для психічного здоров’я матері.

За матеріалами http://gosc.pl