Британський дипломат про зв'язок світоглядів Маргарет Тетчер та Івана Павла II
  • Чтв, 11/04/2013 - 12:42

Британський посол при Апостольському Престолі прокоментував слова Папи про покійну Маргарет Тетчер та її відданість християнським цінностям в політиці. Найджел Бейкер заявив, що "леді Тетчер була переконаним чемпіоном сім'ї".

"Варто нагадати, - сказав він - що баронеса прочитала молитву св. Франциска, коли прибула на Даунінг-стріт у перший день на своїй посаді ". Бейкер підкреслив зв'язок світоглядів Тетчер і бл. Івана Павла II. Саме це, на його думку, сприяло падінню комунізму і "зіграло центральну роль у прагненні Центральної та Східної Європи до свободи".

"Папа Іван Павло II був духовним лідером, леді Тетчер - політичним діячем, але обидва були твердо переконані, що тоталітарний комунізм був відхиленням від норми в історії Європи, і невпинно працювали для однієї мети", - сказав дипломат. Британський посол згадав перші роки своєї дипломатичної кар'єри, які він провів у Східній Європі на початку 1990-х років. У той час "виділялися дві людини - папа Іван Павло II і Маргарет Тетчер", - підкреслив він.

За матеріалами: radiovaticana.va