Британський маразм: вчителя відсторонили за те, що він назвав дівчинку дівчинкою
  • Втр, 14/11/2017 - 10:01

27-річний Джошуа Саткліфф, вчитель математики в англійській державній середній школі в Оксфордширі, потрапив в халепу через свою непідготовленість в сучасних "гендерних" питаннях.

У нього в класі виявилася дівчинка, яка вважає себе хлопчиком. Чіткий розум вчителя математики не зміг винести цієї невизначеності, і він вважав за краще називати "чи то хлопчика, чи то дівчинку" по імені, не вживаючи до неї займенники чоловічого роду.

Це було помічено як самою ученицею, так і батьками, які вирішили, що вчитель не надає їх "синодочці" належної гендерної поваги. Останньою краплею для них стала невинна фраза вчителя, який, дивлячись, як дитина-транссексуал вирішує складне завдання разом з подругою, сказав: "Відмінна робота, дівчатка".

Дівчинка, яка вважає себе хлопчиком, поскаржилася батькам, а ті, в свою чергу, подали скаргу в шкільну адміністрацію на вчителя, звинувачуючи його в "місгендерінгу" (зверненні до людини не в тому роді, в якому вона сама вважає за краще).

Вчителя відсторонили від роботи і викликали на дисциплінарне слухання, на якому буде розглядатися питання про його звільнення.

Сам Саткліфф шокований тим, що відбувається і ставленням шкільної адміністрації до працівників, повідомляє англійське видання "Дейлі мейл". Він визнає, що, будучи християнином, не міг змусити себе вживати стосовно дівчинки займенник "він" і тому вважав за краще частіше називати її по імені. Батьки також звинувачували вчителя в тому, що він робить їх дитині дисциплінарні зауваження частіше, ніж іншим учням, але в подальшому з'ясувалося, що ці твердження помилкові.

Учитель називає те, що відбувається з ним, сюрреалізмом і кафкіанством. Раніше він відкрив в школі біблійний гурток, однак адміністрація припинила ці заняття після того, як Саткліфф пояснив школярам, що шлюб в Біблії - це тільки союз між чоловіком і жінкою, після чого на нього поскаржилися за гомофобію.

Сакліфф зазначає, що як професіонал нічим не виявляв особливе ставлення до "дівчинки-хлопчика", хоча як людина вважає неправильним називати хлопчиком дитину, яка народилася дівчинкою. Разом з тим, він вважає, що спроба шкільної адміністрації змусити його вживати до дівчинки займенник "він" порушує права людини, оскільки суперечить його внутрішньому світогляду.

Як показало розслідування, розпочате шкільною адміністрацією, "місгендерінг щодо учня і уникнення використання гендерних займенників суперечать шкільному кодексу поведінки в плані усвідомлення сексуального та культурного розмаїття учнів і застосування, що не викликають емоційного відторгнення щодо молоді".

Все це можна було б розцінити як анекдот, якби подібні випадки не ставали типовими для Європи. Андреа Вільямс, виконавчий директор Християнського юридичного центру, який представляє в конфлікті зі шкільною адміністрацією Саткліффа, зазначає: "Це один з багатьох випадків, коли ми стикаємося з тим, що вчителям затикають рот або карають, якщо вони відмовляються йти в ногу з нинішньою "трансгендерною" політикою".

Лорд Норман Теббіт, колишній голова Консервативної партії і соратник Маргарет Тетчер, назвав цей випадок "безумством, що  охопив світ, при якому людину притягають до дисциплінарної відповідальності за констатацію біологічного факту".