Бучацьких волонтерів відвідав єпископ-емерит Іриней Білик
  • Чтв, 24/09/2015 - 15:02

11 вересня 2015 року бучацьких волонтерів з важливою місією відвідав канонік папської базиліки Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore) у Римі єпископ-емерит Бучацький (правлячий єпископ Бучацької єпархії у 2000–2007 роках) Української Греко-Католицької Церкви Іриней Білик.

Хлопці  розповіли Владиці  історію волонтерського руху Бучаччини, ознайомили із складом гуманітарної допомоги, військової амуніції  для військовослужбовців   призваних із Бучацького та Монастириського районів в зону АТО. Показали одне з найдорожчих придбань для наших вояків – оптичний приціл. Розповіли про свої поїздки на передову і про те, що допомоги і підтримки сьогодні потребують сім’ї військовослужбовців, котрі через мобілізацію залишаються практично без годувальників, тож волонтери взяли на себе місію забезпечення продуктами харчування дітей військовослужбовців та сиротинці, куди потрапили  діти з окупованих територій.

Також у волонтерському осередку Бучаччини Владика Іриней зустрівся із деканом Бучацьким - о. Зиновієм Войтюком, котрий першої неділі кожного місяця надає допомогу волонтерам.

Єпископ Іриней Білик з цікавістю розглядав світлини наших волонтерів із Майдану та зони АТО. Він щиро подякував волонтерам за їхній внесок в боротьбу із «ворогами видимими і невидимими», в спільній молитві всі присутні звернулись до Господа з проханням миру для України . На прощання  єпископ-емерит Бучацький  Української Греко-Католицької Церкви Іриней Білик нагородив волонтерів своєю подячною грамотою та уділив своє Архієрейське благословення. Владика вручив кожному ікону «Порятунок народу Римського» авторства євангелиста Луки, перед якою молиться Папа Римський  після його обрання на папське служіння та перед і після кожної подорожі за межі Італії.