Буддисти розгромили протестантську церкву в Шрі -Ланці
  • Срд, 18/09/2013 - 23:28

У Шрі -Ланці через насильство з боку радикальних груп буддистів росте міжрелігійна напруженість. Буддійські радикали громлять християнські церкви, б'ють членів громад, звинувачуючи їх у «насильницьких наверненнях» і в спробі "знищити" буддійську культуру, пише AsiaNews.

Останній інцидент стався 8 вересня, коли група фундаменталістів напала на п'ятидесятницьку церкву «Жива вода» у селі Мігода, недалеко від Коломбо. Буддійський монах Пітіпана Сілаванса Теро, який очолює храм «Padukka Puraanas Viharaya», і 4 його послідовника влаштували погром у церкві, заявивши, що вона не зареєстрована, і назвернення до Християнства «є великою проблемою для села» .

Ніхто з нападників у Мігоде не живе. Незважаючи на скаргу пастора Е. До Пріятха, поліція нікого не заарештувала.

Місяцем раніше, 9 серпня, пастор церкви «Збори Бога» Ласанта Яялат і його дружина були побиті натовпом буддистів, які таким чином вирішили покарати християн за місіонерську діяльність.

За інформацією Fides, в 50 нападах на християн, зареєстрованих в 2012 р., брали участь буддистські ченці.

У Шрі -Ланці, населення якої складає 21.5 млн осіб, 69 % сповідують буддизм, 8% - іслам, 7% - індуїзм, менше 7 % - Християнство. Більшість християн Шрі -Ланки належать до Католицької Церкви. Крім того, близько 200 тис. є членами протестантських громад.

За матеріалами www.sedmitza.ru