Буддизм стає все більш антихристиянським
  • Пон, 07/09/2020 - 09:40

У країнах Азії, де більшість становлять буддисти, посилюється атихристиянський остракізм і все частіше доходить до відкритого переслідування. Про це інформує міжнародна організація Open Doors, що займається моніторингом ситуації християн по всьому світу. Йдеться про те, що в таких країнах як Лаос, М’янма і Шрі Ланка, християнам жити щоразу важче.

Найпопулярнішим закидом є звинувачення християн в тому, що вони ламають суспільну гармонію і нищать культуру цієї країни. В результаті, із сіл, де проживають в більшості буддисти, виганяють цілі християнські сім’ї, щоб вони не дратували їхніх божків. В країнах, де посилюється буддистський націоналізм, християн вважають руйнівниками народної ідентичності і культури.

Усе це серйозно відбивається на їхньому щоденному житті, їх маргіналізують та виключають із місцевого суспільства. Дискримінаційний остракізм проявляється також в тому, що буддисти не хочуть купувати в християн вугілля чи дров на розпал. «Якщо ми не продамо цих продуктів, то не матимемо коштів, щоб купити рис і утримати свої сім’ї», - розповів християнин з М’янми. Він також пояснив, що в особливо важкому становищі є особи, які навернулись з буддизму в християнство. «Влада їх арештує і залякує, власні сім’ї їх виганяють, втрачають усілякі людські контакти, а батьки відрікаються власних дітей, котрі навернулись в християнство», - додав він.

Однак, попри усі ці труднощі, Церква в Лаосі, М’янмі, Бутані та Шрі Ланці живе і зростає, несучи євангельське послання в буддистському світі.