Будівництво на Оболоні припинилось, але молитва триває
  • Чтв, 18/04/2013 - 10:53

Вчора ввечері католики міста зібрались на чергову молитву біля будови храму св. Франциска Асизького. Раптово з криками «Банду геть!» учасники акції протесту на очах вірян поламали паркан, який огороджував територію майбутньої святині.

 

Близько 19.00 на місце будівництва храму св. Франциска почали приходити люди на молитву. Молились до св. Миїхала Архангела під невдоволені крики учасників протесту проти будівництва. Через півгодини раптово під крики «Банду геть!», почали трощити паркан.

 

У ЗМІ висвітлили подію так ніби сталася сутичка між сторонами конфлікту. Але сутички як такої не було. Католики спокійно стояли молились, поки інша сторона ламала паркан і викрикувала неприємні речі у сторону вірян.

 

Настоятель отець Франциск Ботвіна OFM заохотив вірних й надалі збиратись на молитву біля будівництва храму. Підбадьорюючи вірних, отець Франциск сказав: «Це для того, щоб ми, християни, не покрилися інеєм». На закінчення помолились Літанію Лоретанську і після благословення почали усі розходитись.

 

Зараз ведеться розслідування справи, оскільки дії мешканців є протизаконними. Територія належить римсько-католицькій громаді і вона має усі дозволи для будівництва. Ця справа тепер стосується не тільки мікрорайону Оболонь, але всього міста і, можливо, держави, оскільки сестра Розалія, яку поранили у вівторок з пневматичної зброї, є громадянкою Польщі.

 

Сестра Розалія була присутня на молитві. Як розповіла сестра Антоніна зі згромадження Сестер святого Йосифа, сьогодні постраждалій сестрі робитимуть рентген, бо є підозра, що частина кулі залишилась у м’яких тканинах.

 

Сьогодні ввечері о 19.30 відбудеться чергова молитва. Завтра, 19 квітня 2013 р. о 14.30 год., в приміщенні  інформагенції УНІАН (в. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція з представниками Римсько-Католицької Церкви «Навіщо руйнувати Церкву?».

 

Христина Надворна, Католицький Медіа-Центр