“Будова храму продовжується у Ваших серцях”, - владика Василь (Івасюк)
  • Пон, 13/11/2017 - 09:35

12 листопада Єпарх Коломийсько-Чернівецький владика Василій (Івасюк) завітав до с. Хутір-Будилів на знаменну для цієї парафії подію – посвячення храму архистратига Михаїла. Ремонтні роботи на парафії тривали понад двадцять років. На місці новозбудованого храму раніше був костел, який переобладнали. Після завершення чину освячення арихиєрей відслужив Божественну літургію. Співслужили владиці декан Снятинський о.м.Теодор Оробець, адміністратор храму о.Сергій Радченко та численне духовенство.

Звертаючись до парафіян зі словом проповіді, владика сказав: “Прочитана сьогодні євангельська розповідь про оздоровлення гадаринських біснуватих дивує безмежністю Божого милосердя. Побачивши яке велике чудо вчинив Христос “населення Геразинської округи почало Його просити, щоб відійшов від них, бо великий страх огорнув їх” (Лк.8,37). З цього можна зробити висновок: якщо немає внутрішньої переміни, тобто коли людина і надалі прагне залишатися в гріхах, то їй не потрібен Бог. Саме тому вони і просили Христа, “щоб відійшов від них” (Лк.8,37). Справджується вислів св. Августина: “Бог сотворив нас без нас, але не може спасти нас без нас”, тобто без нашого бажання і власної волі”.

Наприкінці Божественної літургії архиєрей вручив подячні грамоти всім, хто прислужився до розбудови храму. Відтак ще раз звернувся до присутніх: “Прибігайте у цей храм до Ісуса всі скривджені і зневажені за порадами, немічні і хворі за здоров’ям, засумовані за розрадою, бо тут царює сам Бог. Рівночасно хочу нагадати вам, що будова храму продовжується у Ваших серцях. Закликаю Вас кожної неділі і свята йти до храму сповідатися, причащатися і так цю жертву чинити до кінця днів своїх. “Ви - храм Божий” (1Кор.3,16) і тому наповняйте цю рукотворну святиню своєю присутністю.”

Після чого прозвучало традиційне многолітня владиці та всім жертводавцям. Наостанок відбулось мирування. Закріпили спогад довгоочікавуної події спільним фотом з архиєреєм та священнослужителями.