Буркіна-Фасо: єпископи посвятили країну Непорочному Серцю Марії
  • Срд, 05/02/2020 - 17:01

В умовах прогресуючого вторгнення ісламського тероризму єпископи Буркіна-Фасо присвятили свою країну Непорочному Серцю Марії. Урочистість відбулася в неділю в марійській національній святині в Ягмі.

Єпископи повідомили, що роблять це на прохання самих вірних. «Це акт довіри, віри та надії, що завдяки Марії, яка заступається за нас, Бог дасть нам перемогу над злом, гріхом, нашими поділами і, таким чином, сили працювати для більш братнього і справедливого світу, в якому кожен важливий і всі роблять свій внесок».

В урочистості взяв участь столичний Архиєпископ кардинал Філіпп Уедраого і прем'єр-міністр уряду. Крістоф Жозеф Марі Дабіре подякував Церкві за ланцюжок молитов за мир, розпочатий у грудні. Це, як він зазначив, підкріплення для всіх мешканців.

Буркіна-Фасо, яку впродовж багатьох років вважали оазисом миру, вже впродовж п'яти років переслідують ісламські джихадисти невідомого походження. 750 осіб уже загинули від їхніх рук, а понад пів мільйона були змушені залишити свої будинки. Останнім часом напади посилилися. Тиждень тому ісламісти вбили 39 мирних жителів, а за останні вихідні – ще 18.