Бути активними свідками оновлення у Христі всієї природи, – Владика Михаїл (Колтун)
  • Втр, 21/01/2014 - 14:02

«Вдумуючися в зміст йорданських богослужінь, усі ми маємо можливість прийняти це оновлення, яке Христос вчинив своїм хрещенням у Йордані. Господь обновлює Собою водну природу, яка обновлюючись, отримує знову свою первинну одіж, яку і ми отримали в Таїнстві Хрещення» –  про це йдеться у Пастирському зверненні Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського до голів і членів мисливських товариств, працівників лісового господарства та людей доброї волі.

Церковний ієрарх наголошує на величності покликання людини як вінця створіння, з іншого боку на небезпеці гріха людини для всього створеного Богом світу: «Людина – «вінець» творіння, але в момент упадку в гріх вона нищить не лише гармонію між собою і Богом, а також гармонію з усім, що її оточує, в тому числі з природою (Рим 8, 22)».

Владика Михаїл пригадує про те, що «Ісус Христос явився на Йордані не тільки відновити впалу людську природу, але й щоб через воду обновити все творіння». Рівно ж він висловлює переконання про те, що християни мають бути активними свідками цього оновлення: «Про це, насамперед, мають свідчити наші діла любові до всього створеного Богом Всесвіту, який радіє народженню та хрещенню Спасителя». Звертаючись до мисливців, церковний ієрарх наголошує на тому, що: «кожен мисливець повинен усвідомлювати власну відповідальність та прислухатися до голосу сумління, який вклав нам сам Творець», а також підкреслює: «тваринний світ потребує любові та захисту, а тому мисливство як спосіб благорозумного господарювання, включає в себе захист тваринного світу від нераціонального споживацтва».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на сайт Сокальсько-Жовківської єпархії