Бути закваскою солідарності: Папа про завдання церковного братства
  • Нед, 14/04/2019 - 10:49

Свідчити братерство та любов до ближніх. Такими, за словами Папи Франциска, є завдання церковного братства.

В п’ятницю, 12 квітня 2019 р., Святіший Отець прийняв у Ватикані паломників з Іспанії: з нагоди 400-річчя затвердження статутів Папою Павлом V, до гробів святих апостолів прибули члени Братства Поясу Пресвятої Богородиці з міста Тортоси. Оновлення зв’язку між цим згуртуванням вірних та Петровим престолом стало нагодою для Наступника святого Петра поділитися думками про те, що означає бути «братством».

Закваска солідарності

Святіший Отець наголосив на важливості перебування братів у єдності. Він зауважив, що, іноді, між братами може виникати сварка, але «вони вміють підтримувати шукання добра, що неможливе без миру та гармонії між ними». Натомість, коли не роблять цього, то «страждають».

«Братерські узи милосердної любові єднають їх з єпископом, а через нього – з Папою. Вони є важливим даром, що збагачує, але також включає особливу місію: бути закваскою солідарності в суспільстві», – сказав він.

Жити братерством

За словами Папи, завданням Братства є «нести братерство в кожну суспільну сферу». Присутність в різних дієцезальних дійсностях є свідченням того, що Церква є «домом, сім’єю, місцем прийняття та любові, в якому всі, особливо, убогі та маргіналізовані, почувається частиною».

«Жити як браття в єдності вимагає зусилля та зречень, але запевняю вас, що воно того варте, бо є знаком перед завжди розділеним суспільством, а це не мода сьогодення, бо поділи постійно були соціальним гріхом. Ось чому кожен вияв братерства й солідарності є потрібним. Заохочую вас бути витривалими в цьому завданні, щоб ви були перед світом знаком того братерства, яке походить від Бога», – підсумував Святіший Отець.