ЦАХАЛ починає активний набір християн на службу в армію
  • Чтв, 24/04/2014 - 10:39

Нова програма спрямована на те, щоб зробити інформацію про службу в армії і варіантах проходження альтернативної служби доступними для християнського населення. З цією метою ЦАХАЛ в найближчі тижні почне поширювати серед всіх потенційних призовників з числа християн бланки на добровільний запис до лав Армії оборони Ізраїлю.

Бланки будуть направлені всім представникам молоді, які мають право на проходження армійської служби, з наміром зробити ЦАХАЛ більш доступним для цієї групи населення. У доданих буклетах буде дана чітка і послідовна інформація про процедуру добровільного призову, і різні варіанти служби, які можуть вибрати молоді люди, в тому числі службу в бойових частинах.

Нещодавні зміни у протоколі були зроблені на підставі контактів ЦАХАЛу з лідерами християнських громад Ізраїлю і з дозволу міністра оборони Моше (Бугі) Яалона і начальника Генерального штабу Армії оборони Ізраїлю, генерал-лейтенанта Біньяміна (Бені) Ганц.

Оскільки служба в армії для християнського населення Ізраїлю є необов'язковою за законом, потенційні призовники не зобов'язані відгукуватися на запрошення ЦАХАЛу.

В даний час близько 100 християн служать на різних посадах і в різних підрозділах Армії оборони Ізраїлю.

Глава управління по роботі з персоналом, бригадний генерал Гаді Агмон сказав з приводу розширення можливостей для проходження служби в ЦАХАЛі молодих людей з християнських громад наступне: "Ця зміна - ще один крок у справі інтеграції та встановлення зв'язків християнського населення з ЦАХАЛом. Мета змін - зробити інформацію про підготовку до служби в армії більш доступною для християнського населення, і при цьому дати можливість молодим людям з цих громад вступати на службу в ЦАХАЛ. Ми активно працюємо в напрямку інтеграції всіх верств населення і розглядаємо нову програму як дуже важливий крок у цьому напрямку".

За матеріалами www.mignews.com