Царгородський Патріярх про відставку Папи Бенедикта ХVІ
  • Срд, 13/02/2013 - 19:25

Царгородський Патріарх Варфоломей І висловий свій глибокий жаль з приводу відставки Папи Бенедикта ХVІ.

 

Константинопольський Патріарх, довголітній приятель Папи Рацінґера. Патріарх Варфоломей І наголошує, що Папа Бенедикт ХVІ своєю мудрістю і досвідом, на його думку, міг ще багато зробити для Церкви і світу. Також Царгородський Архиєрей зазначає, що Папа Бенедикт ХVІ поставив на цілу Католицьку Церкву свою печать не тільки своїм короткотривалим Понтифікатом, але й своїм величезним теологічним внеском, як член вищої церковної єрархії та своїм загальновизнаним авторитетом.

 

«Ваші трактати віками промовлятимуть своєю теологічною ерудицією, знанням Отців нерозділеної Церкви, точним розумінням реалій нашого часу і зацікавленістю людиною. Ми східні християни вважаємо Вас великим другом нашої Церкви і вірним служителем християнської єдності і вважаємо за честь бути Вашим сучасником і читачем Ваших теологічних робіт» - йдеться в листі Константинопольського Патріярха.

 

Патріарх з великим розчуленням пригадує Відвідини Папою Фанару шість років тому, а також чисельні зустрічі з Бенедиктом ХVІ.

 

На кінці свого листа Патріарх Варфоломей І побажав, щоб Господь післав достойного наслідника Бенедикта ХVІ до корми Церкви-Сестри.

За матеріалами http://www.ika.hr