"Це - диявол, який воює в людському тілі, вбиваючи ближніх, такими себе появляють сепаратисти й загарбники", - Митрополит Ігор
  • Птн, 27/06/2014 - 12:15

26 червня під час Всеукраїнської прощі до с. Страдч Яворівського району, що на Львівщині, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, виголосив проповідь у якій, зокрема, засудив дії сепаратистів й загарбників на сході України. Він сказав: «Звичайно, що усякі війни і розбої, грабежі і катування, садизм та наруги, збройні напади та захоплення невинних, розстріли тощо, усе походить від злого духа. Це – великі й страшні гріхи, гидка провина, це - диявол, який воює в людському тілі, вбиваючи ближніх, такими себе появляють сепаратисти й загарбники, усі подібні до них.»
 
Архиєрей додав: «Сам Ісус Христос, вказуючи на зрадника, повідомляв апостолів: «… Та один же з вас - диявол!» (Ів 6,70). Учень Юда мав лише намір зрадити Ісуса, а Син Божий назвав його дияволом. Хто вороже наставлений проти ближнього, така особа названа Спасителем – диявол».
 
Підсумовуючи, Митрополит Ігор зазначив: «Гинуть невинні люди, мирні працівники через те, що у певних людей чи однієї особи гніздиться бажання підкорити собі чужі землі та закути у кайдани народ».