Це я, Папа Франциск, давайте перейдемо на "ти"
  • Птн, 23/08/2013 - 01:44

Великим було здивування студента з Падуї, коли 18 серпня він почув голос Папи по телефону. Про цю подію він повідомив 22-го серпня щоденну газету «Padovaoggi».

19-річний Стефано Кавізза кілька днів тому, під час перебування з батьками в Кастель-Гандольфо, передав одному з кардиналів написаний власноруч лист Папі Франциску. І саме у відповідь на цей лист Святіший Отець особисто зателефонував юнакові.

Студент політехніки в Падуї, який живе зі своєю сім'єю в районі Каміно, у передмісті, не міг спочатку повірити, коли в неділю 18 серпня після полудня він почув у телефонній слухавці слова: «Це я, Папа Франциск, говорімо на “ти”». Незважаючи на деякі початкові сумніви, юнак не сумнівався, ким насправді є його співрозмовник і яким важливим він є.

«Я не міг у це повірити», – сказав Стефано журналістові газети. «Ми сміялися і жартували близько восьми хвилин», – додав він. Юнак зазначив, що Святіший Отець зателефонував йому вдруге близько 17.00, бо першого разу не застав його вдома. «Він сказав мені, що Ісус і апостоли зверталися один до одного на «ти», а потім попросив мене багато молитися до св. Степана, а також за нього. Він уділив мені благословення і я відчув, що зростаю з великою силою. Це був найкращий день мого життя», – зізнався радісний Кавізза.

Італійська щоденна газета також нагадала, що «це вже не вперше Папа з Південної Америки телефонує до вірянина, але радість студента від цієї  розмови з Бергольйо була величезною».

За матеріалами: ekai.pl