Центр імені святого Івана Боско: перспективні професії для тебе
  • Срд, 10/07/2019 - 12:51

Центр імені святого Івана Боско: перспективні професії для тебе «Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско» — це якісна професійна освіта, поєднана з християнським вихованням. Тут є нагода здобути перспективну професію, затребувану на сучасному ринку праці, а також під час навчання отримати якісний практичний досвід, в тому числі й за кордоном.

Навчання тут — безкоштовне, а по його завершенню випускники отримують диплом державного зразка.

Так, у Центрі святого І. Боско впродовж півтора року є можливість здобути фах кухаря, навчаючись на найсучаснішому обладнанні та практикуючись у кращих закладах міста. Є також все найнеобхідніше для навчання офіціантів та барменів. Найстаранніші студенти проходять практику у Словаччині, Італії, Німеччині.

Ще одна досить популярна сьогодні професія — перукар-модельєр. Тут за рік можна освоїти всі види перукарської майстерності: стрижки, укладки, зачіски, фарбування, колорування. Для навчання є все найнеобхідніше — чудовий зал, де проходять практичні заняття, манекени, інструменти. Учні мають можливість практикуватися в салонах краси Львова. Для багатьох це нагода працевлаштуватися.

Для учнів, які вже після 9 класу готові здобувати фах, із яким можна відкрити власну справу у Центрі ім. св. І. Боско є напрям «столяр, різьбяр». Тут вчать всього, починаючи від заготовлення матеріалів, виготовлення деталей і самого виробу до відчитування архітекторських проектів та прорахунку затрати на виріб і його продажу за ринковими цінами.

Цьогоріч вперше відкриють нову спеціальність — автомеханіка. Викладатимуть її провідні фахівці з кращих технічних вишів, а також практики. Майстерня, яку вже невдовзі відкриють, буде базуватися на сучасному обладнанні.

Планують також відновити підготовку швачка, кравець. Для цього в Центрі є обладнана величезна майстерня. Де є все найнеобхідніше, щоб навчитися від моделювання, розкроювання до пошиття одягу за найновішими світовими тенденціями.

Навчання у Центрі ім. св. І. Боско проходить у дружній атмосфері разом із вчителями-практиками. Також тут є можливість реалізовувати свої таланти на дозвіллі та проживати в комфортних умовах поруч із навчальним закладом.

«Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско» діє під проводом отців Салезіянського Згромадження УГКЦ.

Адреса Центру:  м. Львів, Кривчицька Дорога, 17 А.

Тел.: (067) 840-42-03, (073) 033-37-31, (032) 290-32-11 www.mnz.org.ua

Все, що варто знати про діяльність Згромадження салезіян УГКЦ

З чим у вас асоціюється монаше згромадження? Мабуть, керуючись усіма стереотипами, можна сказати — молитва. Молитва, молитва. Та насправді, їхня молитва — це насамперед дія.

Згромадження Салезіян міжнародне, бере свою назву від святого Франциска Салезія, і на сьогодні налічує понад 15 000 богопосвячених чоловіків, які провадять свою діяльність у 133 країнах світу. Згромадження салезіян УГКЦ є по всій Україні, основний осередок діє у Львові.

Проекти Згромадження отців салезіян

Найперше — отці створюють різнобічні можливості для молоді, яка опинилася в складних життєвих ситуаціях. Один із напрямків діяльності є Родинний дім «Покрова», що дбає про дітей, які втратили батьків, із неблагополучних сімей та позбавлених батьківського піклування. І це не просто забезпечення їм даху над головою, а й, як заповідав святий Іван Боско, формування «добрих християн і чесних громадян». У виховному процесі використовують «запобіжну систему виховання» отця Боско, що полягає у тому, аби запобігти помилкам та гріхам, ство­рюючи добрий родинний дух, підбадьорюючи, підказуючи правильний шлях, супроводжуючи завжди молоду людину у зрості.

Також Згромадження салезіян організовує літні дитячі та молодіжні табори «Веселі канікули», впродовж року — курси аніматорів та ораторії — суботні зустрічі на увесь день для дітей та молоді.

Отці салезіяни створили Футбольний клуб «Покрова», який налічує 11 команд різного віку, а це — понад 270 гравців.

Навчальні заклади Згромадження отців салезіян

Професійний центрі ім. св. Івана Боско — це професійно-технічний навчальний заклад ІІ рівня акредитації. Тут можна здобути фах кухаря, офіціанта-бармена, столяра, перукаря-модельєра, автомехініка, швачки-кравчині. Основою навчання є закордонна практика та сучасна технічна база. І все це помножено на постійний духовний супровід, створення умов для всебічного розвитку студентів.

Також Згромадження отців салезіян з 2006 року опікується першою католицькою школою в Україні — НВК «Школа-гімназія  «Шептицьких». На сьогодні там навчаються понад 300 учнів.

Соціальне підприємництво Згромадження отців салезіян

Для того, щоб Згромадження салезіян могло провадити працю з різною молоддю, діє соціальна пекарня «Духмяний вузлик», кафе «Смаколик» і хостел.

Запрошуємо проводити різноманітні конференції, замовляти кейтерінги, обіди для компанії, фуршети.

Детальнішу інформацію можна дізнатися у відділі розвитку за тел.: +380974732782 — Тарас Косар та +380667160762 — Ірина Микитюк. Або пишіть: pd_office@sdbua.net

Пресслужба Центру Дон Боско