Центр навчання і реабілітації для дітей з особливими потребами відкрили в Бучацькій єпархії
  • Пон, 12/11/2018 - 11:14

8 листопада 2018 року в Бучацькій єпархії відбулося урочисте відкриття Чортківського районного інклюзивно-ресурсного центру для дітей з особливими потребами. Відтепер такий центр діятиме у приміщенні «Дому милосердя».

З благословення Єпарха Бучацького Дмитра (Григорака) за сприяння духовенства, влади, громади міста, освітян, зокрема директора Благодійної організації «Дім милосердя» Тетяни Дубини, директора новоствореної установи Світлани Хом’як, частина дітей з інвалідністю з усіх куточків Чортківського району, котрі не досягнули повноліття, матимуть змогу за визначеною фахівцями індивідуальною програмою навчання й реабілітації долати труднощі життя та інтегруватися в суспільство.

Інклюзивний центр розпочав функціонування на 2-му поверсі будинку БО «Дім милосердя», де для занять з дітьми є кабінети фахівців: логопеда, дефектолога, психолога, кімната арт-терапії, навчально-корекційні групи, великий спортивний зал, сенсорна кімната та ін.

«Створення інклюзивно-ресурсного центру на базі БО «Дім милосердя» дає певні ресурси допомогти більшій кількості дітей з особливими потребами, а також знаходить порозуміння Церкви з владою, з людьми, які працюють з дітьми. Діти, які тут перебувають, уже прогресують у своєму розвитку, адже дехто з них не говорив, не ходив, тепер ці діти ходять, танцюють, співають. Це плоди нашої з вами співпраці…» – сказав владика Дмитро.

«Ми часто зіштовхуємося з потребами ближніх і сьогодні почути від соціальних служб, що є десь дитина, яка зараз перебуває в голоді і в холоді, робить ще більше витривалішими наші терпеливість і місію – допомагати дітям, потребуючим сім’ям. Тому створення інклюзивно-ресурсного центру є нашою надією на розширення роду соціальної діяльності», – сказала голова правління БО «Дім милосердя» Тетяна Дубина.

Виступила перед гостями і директор новоствореного центру Світлана Хом’як. Вона пообіцяла допомогти дітям віднайти, пізнати і полюбити себе, відкрити свої можливості й таланти, а згодом реалізувати себе у житті.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.buchacheparchy.org.ua