Центрально-Африканська республіка поглинута хаосом
  • Срд, 06/11/2013 - 11:06

Одна з найменш стабільних держав на світі – Центрально-Африканська республіка, погрузла у хаосі. Державний переворот коаліції Селека не розв’язав проблем. Самопроголошення президентом країни Мішеля Дйотодья, незважаючи на обіцянки розширення громадянських прав і запровадження миру, призвело до грабунків на вулицях, зґвалтувань, зростання почуття загрози серед мешканців.

Ординарій Бангі Архиєпископ Дюдон Нзапалаінга, описуючи ситуацію в країні, зауважив, що наслідки цих пограбувань дуже сильно відчуває і Церква. Викрадено багато автомобілів священиків і єпископів прямо на їх очах, що унеможливило доступ до вірних. На його думку, зовсім не дивно, що народ бунтує, люди в депресії, бо втратили своїх родичів, дітей, доми.

Особливо погана ситуація дітей і молоді, бо роками не функціонують школи. Арешти учителів, які працювали за попереднього режиму, привели до того, що діти залишились самі і стали дітьми-солдатами, втраченим поколінням.

Незважаючи на трагічність ситуації, Церква робить зусилля щодо діалогу і поєднання, зокрема організувала платформу співпраці між мусульманами, протестантами і католиками. Завданням цієї групи є пошук шляхів порозуміння і організації на даній території, зменшення напруги і пошук політичного вирішення кризи.   

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va