Церковна ієрархія про проблеми та інтенції до Матері Божої Бердичівської
  • Нед, 17/07/2016 - 15:53

Архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський: Просимо Матір Божу Бердичівську про припинення цієї війни , яка приводить до смерті найближчих людей і збільшує бідність в нашій країні

- Як правило, у паломників, котрі приходять у такі місця запитують: що ви відчуваєте у цьому місці? У нас трохи інше питання – що відчуваєте Ви бачачи цих людей.

- Я дуже тішуся, що так багато паломників з усієї України приходять до цього духовного джерела, до Божої Матері, до своєї Матері, з якою ми завжди хочемо зустрітися. Бо від Неї ми отримуємо тепло і цю материнську любов, ми до Неї можемо звернутися з усіма своїми проблемами. І так це є у цьому санктуарії Божої Матері миру і поєднання. Наші люди переживають також свої щоденні проблеми, клопоти. А також всі надалі переживаємо цю війну на Сході України. Тому просимо Матір про припинення цієї війни , яка приводить до смерті найближчих людей і збільшує бідність в нашій країні.

 - На це паломництво приїхав єпископ Казахстану Томаш Пета. А як відомо восени має бути проголошений блаженним бердичівський священик Владислав Буковинський, котрий служив в Казахстані. Можливо будуть більш щільніші стосунки з казахськими католиками?

- Так, ми дуже тішимося, що до нас приїхав архієпископ Томаш Пета, який є дуже пов’язаний і з орденом і з кармелітами. Щодо католиків Казахстану та України – то потрібно пам’ятати, що ми є загальна Церква Римо-Католицька і для нас нема цих кордонів. Ми не є національною Церквою. І присутність єпископа Казахстану лише підкреслює цю єдність. Також він хоче подякувати Церкві в Україні за цього священика, який там працював і віддав там своє життя. І котрий, також, буде покровителем Церкви в Казахстані.

- Які особисті Ваші інтенції на молитви сьогодні?

- Сьогодні разом з єпископами, священиками, монахами, вірними я хочу подякувати за 25 років відновлення структури Римо-Католицької Церкви в Україні, і за 15-ту річницю від дня приїзду папи Йоана Павла ІІ в Україну, а також будемо просити про мир для України.