Церковні лідери Пн. Ірландії закликають до дії проти законодавства про аборти
  • Втр, 01/10/2019 - 15:22

Лідери головних християнських церков Ірландії висловили «глибоку стурбованість» стосовно перспективи майже неврегульованого режиму абортів, який Північній Ірландії накидають британські політики у Вестмінстері.

На даний час аборти у Пн. Ірландії дозволені лише у випадку, коли існує серйозний ризик для життя чи здоров’я матері.

В липні цього року британські політики у Лондоні проголосували за законопроект, який легалізує аборти в Північній Ірландії у випадку, якщо головним партіям Пн. Ірландії не вдасться обрати Виконавчий уряд до 21 жовтня.

Спільна заява

Лідери провідних християнських церков Ірландії видали спільну заяву, в якій закликають свої спільноти лобіювати політиків, щоб до 21 жовтня Виконавчий уряд запрацював.

Північна Ірландія існує без уряду від 2017 року. Якщо буде обрано новий Виконавчий уряд, то він зможе змінювати чи відміняти будь-які закони.

Народ не запитували

Щодо голосування за легалізацію абортів у Вестмінстері, у тексті заяви Церков сказано: «Немає доказів того, що ці зміни відображають волю народу, оскільки з ним не консультувались».

Лідери Церков закликали свої спільноти «молитись, закликати до зміни і лобіювати своїх місцевих представників в уряді». Розуміючи, що часу залишилось дуже мало, «політичні партії Північної Ірландії можуть своїми власними силами внести зміни в ситуацію, що склалась», - пишуть лідери Церков.

Два дні молитви

Вірних християнських церков закликають до двох днів особливої молитви – на вихідних 12-13 жовтня – за захист ненароджених в суспільстві, а також за жінок, котрі постають перед важким вибором в стані вагітності, та їхні сім’ї», інформує Vatican News.