Церковні лідери США просять уряд відкинути примусове нав’язування гендерної ідентичності
  • Чтв, 15/12/2016 - 11:48

Відомі представники сфери католицької освіти у США разом з іншими християнськими лідерами звернулись із спільною заявою до уряду з проханням відкинути тиск із застосування гендерної ідеології у антидискримінаційних законах, що порушує релігійну свободу церковних установ.

У спільній заяві наголошується загроза релігійній свободі, яку становить політика нав’язування гендерної ідентичності. Підписанти вважають, що така політика «дає владу уряду використовувати силу закону для того, щоб примусити замовкнути чи покарати американців, які прагнуть застосовувати свою Богом дану свободу, щоб мирно жити і працювати, відповідно до своїх переконань. Вона також створює особливі преференції в законі для категорій, що ґрунтуються на морально значимих виборах, які глибоко вражають міжлюдські відносини та вважають дискримінаційними обґрунтовані релігійні та філософські переконання».

Як інформує Catholic Culture, заяву під назвою «Збережіть свободу, відкиньте примус» підписали кілька десятків християнських лідерів, включаючи ректорів Аквінського коледжу в Теннессі, Францисканського університету в Стюбенвіллі, Огайо, Університету Ave Maria у Флориді та Коледжу Томаса Мура в Нью Гемпширі. Серед підписантів також Архиєпископи Чарльз Чапут з Філадельфії та Вільям Лорі з Балтимору; єпископи Френк Дівейн та Джордж Меррі; відомі миряни – Роберт Джордж з Прінстона, Патрік Рейлі з Товариства кардинала Ньюмена, Раян Андерсон з Фундації Heritage, Джордж Вайґель з Центру етики і громадської політики та Рассел Мур із Зібрання Південних баптистів.