Церковний сепаратизм в Україні спонсорують роботодавці терористів Гіркіна та Бородая
  • Срд, 06/08/2014 - 18:46

Президент Росії Володимир Путін щедро підгодовує "російську православну церкву", яка стала філією Кремля і за це отримує благословення на всі свої примхи, повідомляють "Секретні матеріали". Церква Московського патріархату стала інструментом розпалювання ненависті між Сходом і Заходом України. Російські спецслужби щедро засівають у душах парафіян "антиукраїнський вірус" через священнослужителів, які благословляють сепаратистів на вбивство української армії, обстріли житлових кварталів та інші бойові дії на Сході. "Те, що зараз відбувається в Україні готувалася кілька років і ці агенти з'явилися багато років тому, просто на це ніхто не звертав уваги", - говорить експерт.

Ідея "Російського світу", яка була сформульована патріархом Кирилом, передбачає те, що Україна не має своєї окремої від Росії історії, державності і навіть український народ не є окремим народом, і все це є єдиним простором єдиної Русі. У Москві при цьому добре пам'ятають, що православ'я на Русі пішло саме з Києва. Тому готові заплатити будь-яку ціну, щоб посадити в крісло предстоятеля української церкви свою людину. Для цього в церкві створена ціла мережа агентів Кремля, які не шкодують грошей на підкуп лояльних до Москви ієрархів.

Одним з представників проросійського крила в Україні є митрополит Агафангел - він вже більше 10 років декларує відверто антиукраїнські шовіністичні гасла. Ще один лояльний до Кремля митрополит донецький Іларіон, один з найбагатших священнослужителів православної церкви. За підтримки Іларіона і Агафангела, а також лояльних до них єпископів, московська патріархія намагається зробити предстоятелем української православної церкви митрополита Антонія. Антоній - колишній ректор Київської духовної академії і семінарії - давно отримує вказівки безпосередньо від патріарха Кирила. Януковичу Антонія представили православні чиновники-меценати Сергій Льовочкін і Вадим Новинський. І заради цього Янукович дав вказівку усунути з церковної арени блаженнішого Володимира - предстоятеля української православної церкви, який відкрито виступив проти ідей Кремля і за самостійну політику української церкви.

Спочатку Володимира спробували ізолювати, потім залякати, для досягнення своєї мети використовували все - підкуп, навіть фабрикувалися кримінальні справи. Для них ця мета виправдовувала будь-які засоби. Навіть вбивство, яке, по суті, і сталося. Одними з найвідоміших церковних меценатів Росії і України є Костянтин Малофєєв і Вадим Новинський. Костянтин Малофєєв, глибоко віруюча людина, російський мільярдер - входить у найближче оточення Володимира Путіна. Так само тісно він пов'язаний з патріархом Кирилом, з яким разом привозив в Україну дари Волхвів. Супроводжував їх у поїздці майбутній глава бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін, в той час він обіймав посаду голови СБ Малофєєва. Так званий прем'єр-міністр "ДНР" Олександр Бородай так само працював у структурі Малофєєва, займаючись піар-компаніями.

В Україні справи Московського патріархату курирував Вадим Новинський - колишній громадянин Росії, і голова адміністрації Януковича Сергій Льовочкін. Після смерті Володимира, Новинський сподівається, що найближчим часом зможе повернути свій вплив на церкву шляхом обрання нового предстоятеля, який буде виконувати його побажання і Кремля. Щоб домогтися перемоги свого кандидата Новинський щедро жертвує єпископам, які будуть голосувати на синоді. У церковних притворах звучать суми в сотні тисяч доларів. Звучать разом з прізвищем молодшого партнера Новинського - Олексія Пертіна, якому доручено переконати єпископів голосувати за Антонія.