«Церква буде останньою, хто піде з майдану», - владика Тарас Сеньків
  • Чтв, 30/01/2014 - 17:23

«Правдива демократія полягає в тому, що влада має служити народу, а не панувати над ним», - сказав владика Тарас Сеньків в прямому ефірі суспільно-аналітичної програми Олега Филика «Іду на ви», 29 січня 2014 року, на Стрийському телеканалі ТРК «Телелан».

В розмові з Преосвященним владикою ведучий порушував актуальні питання, що стосуються подій, які на даний час відбуваються в Україні, а саме - «Євромайдан».

«Свобода вимагає відповідальності. Щоб стати демократичною державою потрібен час дозрівання, потрібен досвід морального життя, духовного, економічного, … Сьогодні діється щось феноменальне – народжується нова демократична свідомість», - висловився єпископ.

Також владика не підтримав застосування силових методів і зброї в розв’язанні конфлікту між владою та народом, зазначаючи, що «зброя повиння мовчати, бо не йдеться про те, щоб когось перемогти». А відтак, аналізуючи позицію світових спільнот щодо подій в Україні, владика Тарас сказав, що «порядок в Україні мають зробити українці».

На завершення програми єпископ закликав телеглядачів «об’єднатися в спільній молитві за тих, хто робить нам боляче, щоб ми були інакшими як християни, як українці, … щоб ми усвідомили, що потребуємо один одного».

Прес-служба Стрийської єпархії