«Церква – це ми – люди обєднанні вірою в Єдиного Бога» Єпископ Йосиф (Мілян) освятив каплицю в смт. Великі Коровинці (Житомирщина)
  • Втр, 02/06/2015 - 16:32

1 червня, в торжество Пресвятої Трійці, єпископ-помічник Київської архиєпархії, Преосвященний Владика Йосиф (Мілян), здійснив чин освячення каплиці та наріжного каменя храму Івана Богослова УГКЦ в смт. Великі Коровинці.

Архиєрея зустріли та урочисто привітали парафіяни на чолі з адміністратором громади о. Романом Шкрібенцем та священики з навколишніх парафій.Єпископ звершив чин освячення каплиці та очолив Божественну Літургію.

Проповідуючи Слово Боже Владика зазначив: «Христос об’єднав людей створивши Церкву Своїм Словом, поставив апостола Петра першим і дав Йому ключі до Царства Небесного»

«Церква – це ми – люди об’єднанні вірою в Єдиного Бога» вів далі єпископ, звертаючи увагу вірних на торжество, яке здійснювалось. Владика наголосив, що Церква є святою і непохитною, бо святість Церкви залежить від Її засновника – Ісуса Христа.

Після Літургії, Архиєрей освятив наріжний камінь храму Івана Богослова та звернув увагу вірних на постать покровителя парафії, а також заохотив вірних до читання Слова, яким Господь промовляє до нас через цього святого.

Опісля єпископ прочитав декрет на призначення отця Романа Шрібенця парохом парафії. Владика, священитки та парафїяни привітали пароха з призначенням, а також з днем народженням та побажали сили, наснаги та дальшої плідної праці.

Зазначимо, що від моменту посвячення наріжного каменя каплиці, пройшов нецілий рік. За цей час вірні активно будували храм. Чоловіки постійно брали участь у будівництві, жінки ж підтримували чоловіків, та допомагали в легшій праці. Так народилась, як звернув увагу Архиєрей: «Маленька капличка, але дуже мила, яка буде свідченням того, що тут мешкають люди, які хочуть Бога, хочуть правди, хочуть того, що людину будує, що тут живуть люди, які хочуть об’єднуватися в щось добре». Владика наголосив, що найважливіше побудувати живу парафію та Церкву духовну. Після освячення гості мали можливість поспілкуватися за святковим обідом на території парафіяльного подвір’я та разом чудово провести час.