Церква ділилася світовим досвідом роботи з глухими людьми
  • Птн, 20/09/2013 - 14:16

Відбулися перші навчання для працівників соціальних служб, організованих Центром душпастирства осіб з вадами слуху "Надія" УГКЦ. Семінари для соціальних працівників мають інформативний характер. Мета таких навчань - дати оцінку сучасному стану життя глухої людини, її соціальному статусу і поділитися світовим досвідом роботи з глухими людьми.
 

У теперішніх суспільних умовах Церква пропонує свій підхід до створення ефективних інструментів для подолання бар'єрів, які існують між людьми з різними вадами.

У заходах візьмуть участь соціальні працівники шістьох районних відділів соціальних служб м. Львова. Першим став Галицький район. Для активнішого ознайомлення з досвідом роботи з глухими Католицької Церкви і УГКЦ для учасників семінарів будуть запропоновані книжки з матеріалами про служіння глухих.

Під час зустрічей відбудуться консультації щодо створення моделі співпраці Центру "Надія" УГКЦ і Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей і молоді. Спільним інтересом такої співпраці є створення робочої групи реагування на соціальні і духовні потреби осіб з вадами слуху та їхніх сімей у м. Львові.

 

о. Олег Лазуркевич,
директор Центру "Надія" УГКЦ

Джерело: http://news.ugcc.org.ua