Церква Домініканської Республіки рішуче засудила легалізацію абортів
  • Срд, 12/07/2017 - 11:56

Єпископи Домініканської Республіки засудили широку кампанію в місцевих ЗМІ на користь легалізації абортів.

«Декриміналізація абортів спрямована проти природного закону і проти Конституції», говориться в заяві помісної Церкви. Документ був опублікований в кінці чергової пленарної асамблеї Домініканської єпископської конференції (EDC), яка днями проходила в Санто-Домінго. «Усвідомлюючи сильний національний і міжнародний політичний тиск», єпископи закликають законодавців не "здійснювати серйозної помилки, включаючи в чинне законодавство будь-який нормативний акт, який суперечить життю і конституційному ладу".

Помісні єпископи звертаються з рішучим закликом до католиків і до всіх людей доброї волі «не піддаватися на умовляння деяких псевдоідеологов», які - ірраціонально і всупереч усякому моральному принципу - виступають за легалізацію абортів.

«Ті, хто ведуть пропаганду добровільного переривання вагітності, - підкреслюється в тексті єпископату, - просувають агресивні кампанії в мас-медіа з метою переконати суспільство в тому, що декриміналізацією абортів вони захищають права і гідність жінок, а також знижують материнську смертність, що зовсім не відповідає дійсності».

Католицький єпископат Домініканської Республіки звернувся також із закликом до влади країни «інституціоналізувати справедливість», щоб перешкодити кандидатам на державні посади «незаконно і безкарно» збагачуватися. Єпископи підкреслюють, що корупція позбавляє широкі верстви населення доступу до медичного обслуговування, харчування, навчання і житла. Помісна Церква закликає Національну раду магістратури вибирати для роботи в судах «людей з високим почуттям патріотизму і професійними навичками, чесних, морально цільних і політично неупереджених».