Церква допомагає жертвам землетрусу
  • Птн, 20/01/2017 - 16:04

Італійська Церква разом із сотнями волонтерів допомагає жертвам землетрусу і зсуву лавини в Апеннінах. 18 січня Італією прокотилася серія струсів, а наступного дня гірське містечко Фаріндола накрила потужна лавина, яка частково зруйнувала триповерховий готель.

Під уламками будівлі могло загинути близько 30 осіб. «Відділи порятунку намагаються дістатися до відрізаної від світу місцевості та парафіяльних осередків», – розповів архієпископ Томмазо Валентінетті.  

«Ми допомагаємо з усіх сил, щоби перш за все подолати безрадність, якої зазнають мешканці місцевостей, зачеплених заметілями та серією землетрусів», – запевнив єпископ Доменіко Помпілі в розмові з італійським католицьким агентством SIR. Ієрарх поінформував, що в нещодавно побудованому  храмі тимчасово створено базу Червоного Хреста. Мешканці, які втратили житло, знайшли притулок в офісах «Карітасу». До акції допомоги долучилися також ордени: францисканці з Сант-Анджело-Сомматі прийняли бездомних у приміщенні монастиря. 

За останніми даними: під уламками Фаріндола готелю Rigopiano пожежниками були знайдені шестеро живих людей: троє чоловіків, дві жінки і дитина.