Церква формує «екологію людини», яка є запорукою «екології довкілля» – проф. Володимир Шеремета
  • Птн, 26/04/2013 - 11:43

Церква формує «екологію людини», яка є запорукою «екології довкілля» – про це заявив проф. Володимир Шеремета в доповіді під час круглого столу «Інтеграція освіти для сталого розвитку в національну систему освіти», який відбувся 24 квітня в межах Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» в Києві.

 

Очільник Бюро УГКЦ з питань екології наголосив, що сталий розвиток, який вважається ключем до вирішення сучасних екологічних проблем, недостатньо засновувати на трьох потужних колонах «суспільство – економіка – екологія». Як би ці дійсності не збалансовувати, будівля сталого розвитку буде хиткою і ненадійною, якщо її не поставити на міцну основу «екології людини», під якою Церква розуміє автентичну віру, духовність та моральність людини.

 

Доповідач застановився на основоположних елементах формування «екології людини» в процесі життя та діяльності Церкви, а також ознайомив присутніх із ключовими ділянками праці Бюро УГКЦ з питань екології. Особливе зацікавлення авдиторії науковців та освітян Міжнародного екологічного форуму викликали видання та практичні ініціативи Екологічного Бюро Української Греко-Католицької Церкви, направлені на формування відповідальності за природу і її здійснення у межах екологічної дияконії.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології