Церква готується до відзначення Неділі Божого слова. Заходи у Ватикані
  • Суб, 21/01/2023 - 15:02

Папа Франциск очолить Святу Месу в базиліці Святого Петра у Ватикані, під час якої звершить чин поставлення десятьох мирян в інституційні служіння читця чи катехита.

«Звіщаємо вам те, що ми бачили». Ці слова з першого Послання святого Івана стали темою чергової Неділі Божого слова, яка відзначатиметься 22 січня. Встановлений Папою Франциском 30 жовтня 2019 року, цей день відзначається в усьому світі з метою оживити у вірних усвідомлення необхідності пізнавати Святе Письмо.

Папа Франциск вранці очолить Святу Месу в базиліці Святого Петра, по завершенні якої її учасники отримають у подарунок примірники Євангелії від Матея. Під час Євхаристійного богослужіння Святіший Отець також здійснить чин поставлення в читці та катехити, відповідно, трьох і семи мирян. Вони походять, зокрема, з Італії, Конго, Філіппін, Мексики та Уельсу.

Відділ фундаментальних питань євангелізації в світі Дикастерії в справах євангелізації, якому Папа Франциск доручив дбати про відзначення Неділі Божого слова, приготував спеціальний літургійно-душпастирський посібник, покликаний допомогти пережити цей день у спільноті, в сім’ї чи навіть особисто. В ньому запропоновані інструменти, які можуть посприяти поглибленій зустрічі з Божим словом: статті, роздуми, тексти для адорації, ініціативи для дітей і душпастирські поради.

Завданням Неділі Божого слова є наголосити на присутності Господа в житті людей. Він дійсно прямує пліч-о-пліч з людьми, присутній через Своє слово, на що вказує логотип ініціативи, натхнений євангельською подією зустрічі учнів з Емауса з воскреслим Ісусом.