Церква. Молодь. Україна. В Одесі відбувся ІІ З’їзд молоді Одеського екзархату
  • Втр, 29/09/2015 - 14:45

З 25 – 27 вересня 2015 р. Б. в м. Одесі, з благословення правлячого Архієрея Кир Михаїла (Бубнія), проходив ІІ З’їзд молоді Одеського екзархату. Цьогорічне зібрання католицької молоді було присвячене Світовому дню молоді в Кракові «Молодь 2016».

Розпочався з’їзд молоді екзархату Архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Михаїл у співслужінні духовенства. «Коли Бог на першому місці – все інше стає на своє місце!» - з такими словами преосвященний Владика звернувся до молоді.

Вже стало доброю традицією проводити такі зустрічі, де би молоді люди мали змогу спільно помолитися, пізнати глибше Христа і також весело відпочити.

У заході прийняли активну участь близько 85 учасників, які прибули з різних куточків південної України. Усі присутні мали змогу побувати на конференціях, тренінгах та різноманітних презентаціях. Організатори з’їзду намагалися показати молодим людям, яке важливе місце вони займають у житті своєї парафії. Велика увага під час тренінгів приділялася роботі в командах, довіри один до одного, спілкуванні між собою та спільне вирішення поставлених завдань. 

Для особливого заохочення прийняти участь у Світових днях молоді кожному учаснику з’їзду було запрезентовано футболки із логотипом «Я їду на СДМ».

Завершився ІІ з’їзд молоді концертною програмою за участі семінаристів Львівської Духовної Семінарії. 

Молодь Одеського екзархату висловила щиру подяку організатору з’їзду – голові молодіжної комісії о.Руслану Остафію, представникам Комісії у справах молоді УГКЦ, на чолі з секретарем Орестом Геваком, волонтерам з парафії Всіх Святих Українського Народу м. Львів. Особлива подяка ректору Львівської Духовної Семінарії о. Ігорю Бойко за участь студентського музичного гурту в проведенні даного з’їзду молоді.