Церква на о. Гаїті закликає зупинити насильство
  • Птн, 22/11/2013 - 14:24

Від липня до вересня цього року понад 200 людей було вбито у столиці Гаїті Порт-о-Пренсі. Ці приголомшливі цифри оприлюднила 13 листопада Комісія "справедливість та мир" єпископату цієї країни. Вона зробила також аналіз, згідно з яким постійно погіршується соціально-економічна та політична ситуація у цій частині острова.

«За три місяці тільки в Порт-о-Пренсі з вогнепальної зброї застрелили 179 осіб, а 35 було вбито з холодної зброї», – розповів член Комісії Ровелсон Апполон. Він також додав, що ще 65 вбивств у гаїтянській столиці зафіксували вже в жовтні. Комісія закликала владу вжити необхідних заходів, щоб зменшити цю драматичну статистику і зупинити насильство, яке часто є результатом маніпуляцій, які проводять різні політичні групи. Одним з таких заходів має стати затвердження плану роззброєння населення.

«Політики часто застосовують насилля щодо своїх політичних опонентів і використовують бідні райони столиці, де мешкають прості люди», – йдеться у звіті. – Уряд не підтверджує діями ту ефективну політику громадської безпеки, яку декларує, ні те, що має бажання вживати заходів, щоб забезпечити основні соціальні потреби у цій сфері».

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va