Церква народжує через хрещення, але родина, сім’я розвиває, зростає ту віру», - кир Йосафат Мощич
  • Птн, 25/12/2015 - 17:29

24 грудня в приміщенні Архієпархіального управління відбулась зустріч голови Комісії у справах родини та відповідальних отців-референтів із протопресвітеріатів Івано-Франківської Архієпархії. Привітати учасників наради прийшли і Івано-Франківські Архієреї: Архієпископ і Митрополит Кир Володимир та Єпископ помічник Преосвященний Владика Йосафат.

У своєму вступному слові Митрополит Володимир наголосив на важливості доброї праці Комісії, оскільки вона безпосередньо торкається родин, а родини – фундамент суспільства. «Ваша праця є дуже великою і гарною, тому ми би хотіли додати вам ще нового поштовху, щоб ще краще могти працювати на благо родини і нашої Батьківщини», - звернувся він до присутніх.

Вів слово до працівників Комісії також і Владика Йосафат, пригадавши, що родина – це перша домашня Церква, перша катехеза і перша семінарія. «Родина – це там де передається віра. Церква народжує через хрещення, але родина, сім’я розвиває, зростає ту віру», - наголосив Кир Йосафат.

Далі про діяльність за 2015 рік прозвітував Голова Комісії о. Василь Чорній, а про план праці на новий рік доповідав ієрей Юрій Прилепський, заступник Голови.

Диякон Ярослав Ілюк представив проекти «Наставництво» та «Одна парафія – одна дитина». Після чого до присутніх звернулися також п. Олег та п. Світлана Карпови – лідери Івано-Франківського осередку реколекційного руху «Подружні зустрічі».