Церква не є політичною партією, яка зондує ситуацію, щоб отримати підтримку
  • Пон, 23/12/2013 - 17:13

Не можна адаптувати доктрину до обставин. Церква не є політичною партією, яка зондує ситуацію, щоб отримати підтримку. Таким чином префект Конгрегації Науки Віри відповів на повідомлення ЗМІ, про те, що Папа скоро дозволить причащатися розлученим, які вступили у нові стосунки.

В інтерв'ю для найбільшої італійської щоденної газети «Corriere della Sera» Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер, що оберігає католицьку ортодоксію, зазначив, що хоча багатьом здається, що Папа чи Синод можуть змінити вчення Церкви з цього питання, це не так. Він зазначив водночас, що ці люди потребують душпастирської опіки Церкви. Вона виражається навіть у висновку недійсності шлюбу в суді, коли існують для цього підстави.

Єрарх також зазначив, що Папа Франциск говорить до людей не тільки через богословські концепції, але торкаючи сердець жестами, що вказують кожному на близькість Ісуса. «Нам, богословам, постійно загрожує небезпека, що в академічних міркуваннях ми замкнемося для світу», – зазначає німецький єрарх і додає, що це не означає бути в опозиції. «Папа Франциск поєднує чутливість душпастиря з ортодоксією, яка не є лише якоюсь теорією, але доктриною, що міститься повністю в Одкровенні. Першим хранителем віри є Петро і його наступник, тобто єпископ Риму. Ми, як Конгрегація, просто допомагаємо йому в цьому», – наголосив префект Конгрегації Науки Віри.

Він також говорив про «нову єресь», що має своє підґрунтя в сучасній антропології. Їй не вистачає почуття трансцендентного виміру людини і поваги до її гідності.

За матеріалами: wiara.pl