Церква не може виправдовувати розлучень
  • Чтв, 27/02/2014 - 18:28

На проблеми дітей, чиї батьки розлучились і які живуть в нових стосунках, звернув увагу префект Конгрегації доктрини віри кардинал Герхард Людвіг Мюллер.

У інтерв’ю під час презентації книжки «Povera per i poveri. La missione della Chiesa» – «Вбогий для вбогих. Місія Церкви» кардинал наголосив, що потрібно допомагати людям в скрутних ситуаціях, проте Церква не може виправдовувати розлучень.

Кардинал Мюллер нагадав, що Таїнство Подружжя створює між членами подружжя нерозривний зв’язок, а наука Церкви щодо цього чітко відображає вчення Ісуса Христа. На зауваження, що з відповідей анкети, яку використовували для збору інформації перед початком синоду, виразно видно, що багато католиків ігнорує вчення Церкви – префект Конгрегації доктрини віри відповів, що не можна применшувати вчення Церкви тільки через те, що багато католиків її не знає. «Це був би якийсь парадокс, якщо б Церква говорила, що якщо не всі знають правду, то правда ні до чого не зобов’язує».

Багато хто не бере участі в недільній Літургії, бо не знають її цінності. Проте, не можемо з цього приводу сказати, що Літургія від цього стає менш важливою. На думку кардинала Мюллера необхідно розвивати  душпастирство подружжів, і не тільки скеровувати його до розлучених, які живуть в нових зв’язках. Основна проблема дітей, чиї батьки розлучились – це те, що ці діти позбавлені одного з батьків і змушені жити з кимсь іншим – вважає префект Конгрегації доктрини віри.

Джерело: www.catholic-media.org