Церква офіційно визнала 132 євхаристійних чуда
  • Суб, 25/06/2016 - 15:12

Час від часу в Католицькій Церкві фіксуються чудесні знаки, які відбуваються з Євхаристійними Дарами. Протягом усієї історії Церкви таких чуд сталося доволі багато, проте тільки 132 з них офіційно визнані Католицькою Церквою автентичними. Троє з них хорватський католицький портал «Bitno.net» перераховує як найбільш яскраві. 

Вже у ХХІ ст., а саме 12 жовтня 2008р. в церкві св. Антонія в Сокулці в Польщі розпочалися події, які пізніше були Церквою визнані, як автентичне Євхаристійне чудо. Цього дня парафіяльний сотрудник о. Яцек Інґєлєвіч причащав вірних підчас ранішньої Служби Божої. В часі цього йому випадково на підлогу впав один із освячених оплатків.

Згідно із літургійними приписами отець підняв частичку з підлоги і поклав в особливу посудину наповнену водою. Оплаток, який за звичай розчиняється у воді за кілька годин, залишився цілим протягом кількох днів і на ньому з’явилася червона пляма.   

Священик повідомив свого Архиєпископа про це. Архиєпископ вирішив віддати оплаток на науковий аналіз. Науковці встановили, що йдеться про часточку людського серцевого м’яза, яка повністю переплетена із хлібом. Це було настільки неймовірно, що вчені подумали про підробку. З цієї причини вони піддали оплаток кількаразовим і різноманітним дослідженням, проте результати завжди підтверджували – йдеться про серцевий м’яз людини.  

Після цих ґрунтовних досліджень і їхніх результатів Церква визнала це євхаристійне чудо. Зараз чудесна частичка зберігається в особливому реліквіярі в каплиці Богородиці Вервичкової в церкві св. Антонія в  Сокулці.

Напевно найстаршим зафіксованим в Церкві євхаристійним чудом є чудо, що сталося в італійському містечку Ланціяні кінцем ХVІІІ ст.. 

Єромонах Чину св. Василія в часі Переєстествлення засумнівався в тому, що хліб дійсно стає Тілом, а вино Кров’ю Христовими. В момент коли він вимовив слова Переєстествлення хліб став видимим м’ясом, а вино – видимою кров’ю. Перестрашений священик показав те що сталося усім присутнім на цей момент в церкві. Ці Тіло і Кров збережені до наших часів. 

Кінцем ХХ ст. монахи, які зберігають ці чудесні реліквії, звернулися до науковців з проханням дослідити ці реліквії. 

Дослідження потвердили що йдеться про людське м’ясо та людську кров. Проте, найбільш шокуючим стало відкриття, що людські тканини, які зберігаються ось уже майже 1200 років мали ті ж самі фізичні та хімічні властивості, що й тканини живої людини. 

Ще одне чудо, яке вражає науковців своїм протистоянням відомим законам природи є 223 посвячених оплатки, які зберігаються в італійській Сієні в церкві св. Франциска. Йдеться про посвячені частички, які у серпні 1730р. невідомі викрали з Кивоту церкви св. Франциска. Через кілька днів ці посвячені оплатки були знайдені в скарбонці для милостині. 

Місцеві францисканці показали їх народу і за літургійними приписами залишили їх щоб вони розчинилися у воді. Проте ось уже 280 років ці оплатки залишаються цілими і не розпадаються. Більше того нещодавно проведені дослідження встановили, що ці оплатки зберігають усі фізичні та хімічні властивості свіжого, щойно спеченого прісного хліба. Відповідь на питання: «як таке є можливим?», науковці не мають.