Церква отримає чотирьох нових блаженних
  • Птн, 01/11/2013 - 09:44

31 жовтня 2013р., під час зустрічі з кардиналом Анджело Амато, префектом Конгрегації з канонізації святих, Папа Франциск затвердив низку декретів про визнання мучеництва і героїчності чеснот. Було підтверджено мучеництво за віру румунського єпископа Антона Дурковіча, незламного свідка Євангелія в часи антирелігійного переслідування в Румунії. Незважаючи на погрози з боку комуністичного режиму, він продовжував відвідувати католицькі єпархії та сповіщати Слово Боже. У 1949 р. був заарештований і поміщений в бухарестську в'язницю, де загинув 10 грудня 1951р.

Також Папа затвердив декрети про героїзм чеснот трьох монахинь: с. Анори Нейгл з Ірландії, с. Челестіни Батега з США та с. Ольги від Богоматері з Італії.

Сестра Анора Нейгл жила в XVIII ст., заснувала монашу конгрегацію і присвятила життя роботі з молоддю. Сестра Челестіна Батега також заснувала жіночу монашу спільноту. Вона присвятила життя служінню колишнім в'язням, бездомним і бідним. Сестра Ольга від Богоматері жила у ХХ ст. Вона вела містичне життя, центральним елементом якого було поклоніння Святим Тайнам.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va