Церква планує видати Катехизм для молоді
  • Пон, 02/12/2013 - 14:56

Робоча група з написання Катехизму для молоді, згідно з постановою Синоду Єпископів УГКЦ, планує завершити видання через три роки.

Про це повідомив голова робочої групи з написання Катехизму для молоді о. Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії, в інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ.

«Попередній термін написання Катехизму для молоді – 3 роки. За перший рік – тематичний план, підбір авторської групи та замовлення тематичних статей згідно з єдиною методологією написання. За другий рік – подання замовлених матеріалів та їхнє перше читання робочою групою. За третій рік – друге і третє читання, ілюстративний та іконографічний супровід, подання на перегляд єпископам Синоду», – сказав о. Мирон.

Він зазначив, що, розробляючи концепцію для цього Катехизму, ставиться завдання – «допомогти молодій людині глибше пережити та повніше усвідомити свою християнську віру, вибудувати власну ідентичність на рідній Києво-християнській традиції, відчути Ісуса Христа своїм ровесником – адже Його 33 – річне життя на землі було життям молодої людини».

За неповні три місяці праці робоча група випрацювала концепцію і методологію майбутнього Катехизму, тобто яким би він мав бути і якими методами втілити в життя концептуальний задум.

Департамент інформації УГКЦ