Церква повинна мужньо діяти там, де зневажають людську свободу і гідність
  • Чтв, 30/05/2013 - 18:25

Слова Папи, що засуджують мафію, є для нас дороговказом як жити і працювати, – наголошує о. Луїджі Чіотті, який керує організацією «Libera», що підтримує жертв мафії. Він вказує, що таке потрясіння совісті, яке зробив Папа, є потрібним. Так прокоментував священик різку критику мафії, яка пролунала в неділю після молитви «Ангел Господній». Слова Папи Франциска пролунали у контексті беатифікації о. Джузеппе Пульїзі, жертви сицилійської мафії.

«Це був крик про свободу. Заклик, який говорить мафіозі, що недостатньо покаяння, але треба справжнього навернення. Важливим є продовження. Про це говорив ще Іван Павло II, закликаючи мафіозі: «Наверніться». Бенедикт XVI  назвав мафію «дорогою смерті», – вказує о. Чіотті. – Потрібним є це потрясіння свідомості віруючих, цей сильний стимул, щоби мати відповідальність за країну. Важливими є також папські слова про те, що мафія пов’язана з усіма формами неволі, гноблення, експлуатації. Проблемою є не тільки мафія, як організація, але й її менталітет. Церква повинна мужньо діяти там, де зневажають людську свободу і гідність. Там, де намагаються відкинути голос справедливості, Церква не може мовчати. Саме до цього заохочує нас Папа».

Після вчорашньої загальної аудієнції Папа Франциск отримав від Архиєпископа Палермо кардинала Паоло Ромео мощі бл. о. Пульїзі.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va