Церква повинна пам’ятати, що влада – це служіння
  • Суб, 23/11/2013 - 09:11

Церква також часто забуває, що влада – це служіння, – зазначив у інтерв’ю для римського видання «La Repubblica» кардинал Оскар Родрігес Марадьяга, котрий є координатором Ради кардиналів, яку Папа Франциск скликав з метою реформи Римської Курії.

Кардинал переконаний, що «у нашому зглобалізованому світі немає жодної суспільної справедливості», а «розвиток є економічним, а не етичним».

«Після Французької революції розвинулись дві системи: рівність без свободи і свобода без рівності. А братерством ніхто не зайнявся», – зазначив митрополит столиці Гондурасу.

На запитання ким для нього є теперішній Святіший Отець, він відповів: «Я б охарактеризував його як «близького» Папу. Його пріоритет – бути близько до інших, починаючи від останніх, від вбогих, хворих, біженців. Але не тільки: він також намагається бути близько до невіруючих».

Латиноамериканський кардианл зазначив, що «так як і усі» був дуже здивований рішенням Бенедикта XVI піти у відставку. Він вважає, що «в майбутньому інші Папи зможуть його наслідувати, коли – так як він – відчують, що втрачають сили».

Про програму зустрічей Ради кардиналів, що збереться на початку наступного місяця, її координатор розповів, що «йдеться про потребу створення конгрегації для мирян і існує ідея призначення «модератора курії». Побачимо, наразі жодного рішення не прийнято».

Також в розмові з італійської газетою кардинал Марадьяга відкинув ймовірність, що коли-небудь кардиналом може стати жінка: «Думаю, що ні. Не потрібно клерикалізувати роль жінок у Церкві. Натомість потрібно її переоцінити».

За матеріалами wiara.pl