Церква про функції державної влади
  • Втр, 05/09/2017 - 10:04

Мета державної влади полягає в створенні передумов для гармонійного розвитку осіб, суспільних груп і всього суспільства. Звідси випливає обсяг функцій державної влади у сферах законодавства, адміністрування та судочинства.

Митрополит Андрей (Шептицький) навчає: «Керівна влада має за мету служити спільному благу, зберігати й боронити природну й істинну свободу громадян, сімей і громадських організацій» [1]. Представники державної влади повинні дотримуватися моральних вимог, які суспільство ставить перед владою. Християни – носії політичної влади – відповідальні не тільки перед суспільством і законом, а й перед Богом.

До основних фунцій державної влади належать: захист від зовнішньої агресії та відповідна зовнішня політика; захист конституційного устрою, окресленого через економічні закони, цивільне та кримінальне право; справедливе державне адміністрування та судочинство; піклування про загальний добробут. Влада покликана піклуватися про спільне благо, визначальними ознаками якого є релігійна свобода, культура, освіта й наука.

[1] – Митрополит Андрей, Як будувати рідну хату? (1942),7.

Катехизм Української Греко-Католицької Церкви «Христос Наша Пасха», пп.956-958.

Фото: www.telegraf.in.ua

Інформаційна Служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир