Церква проголосить чотирьох нових блаженних
  • Птн, 19/06/2020 - 20:45

Папа затвердив для проголошення три декрети про визнання чуда за заступництвом кандидатів на беатифікацію, декрет про визнання мучеництва італійської черниці та про геройський вимір чеснот мексиканської черниці.

Вже незадовго Церква втішатиметься новими блаженними. В п’ятницю, 19 червня 2020 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Анджело Беччіу, Префекта Конгрегації в справах визнання святих, під час якої затвердив для проголошення ряд декретів цього відомства.

Нові блаженні

Перші три декрети в цьому переліку – визнання чуда за заступництвом Праведних Слуг Божих, що відкриває шлях до їхньої беатифікації. Це аргентинський єпископ Мамерто Ескіу, виходець з Ордену Братів Менших, єпископ Кордоби (1826-1883), німецький священик Франціскус Марія від Хреста, в миру Йоганн Баптіст Йордан, засновник Товариства Божественного Спасителя та Згромадження Сестер Божественного Спасителя (1848-1918) і венесуельський мирянин Хосе Ґреґоріо Ернандес Сіснерос (1864-1919).

Наступний декрет визнає мучеництво італійської черниці Марії Лаури Майнетті (в миру Терезіни Ельзи) зі Згромадження Доньок Хреста (1939-2000), що була вбита з ненависті до віри під час сатанинського обряду.

Геройський вимір чеснот

Врешті, проголошується геройський вимір чеснот мексиканської черниці Ґлорії Марії від Ісуса, в миру Сперанци Ґарсії, Генеральної Настоятельки Згромадження Місіонерок Катехиток Убогих (1908-1966).