Церква Шрі Ланки проти брутальності війська
  • Суб, 10/08/2013 - 00:59

Кардинал Малкольм Раньїт звинуватив військо Шрі Ланки у вбивстві беззбройних людей і оскверненні католицької святині. У місцевості Веліверія біля Коломбо жителі організували протест проти хімічного забруднення питної води, спричиненого стоками фабрики. У відповідь військові брутально розігнали маніфестацію, в результаті загинуло троє людей, з них двоє – підлітки. 15 осіб поранено.

Під час цих замішань військо ввійшло із зброєю до одної з церков, куди сховались демонстранти. Прямо у приміщенні церкви їх побили палками. Під час похорону 18-річного хлопця, жертви військових, кардинал Раньїт засудив поведінку агресорів: «Це не прийнятно і невиправдано. Ми вражені смертю трьох невинних молодих людей і пригнічені оскверненням церкви».

Офіційно уряд країни заявив, що військо діяло з метою самооборони. Президент же вирішив виділити відшкодування жертвам. Кардинал зауважив, що необхідно провести незалежне слідство і покарати винних, а відповідною до вшанування  жертв мала б стати демократична поведінка влади під час наступних публічних протестів.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va